Author Topic: ICETV for Vista  (Read 26444 times)

Offline BJReplay

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: ICETV for Vista
« Reply #15 on: September 09, 2006, 03:38:28 PM »
RC1 came up with the no guide available, and I re-ran the ice setup, then went back and forward again to postcode, and all good.

I like the mini-guide.

RC1 looking good so far.

Peter, if you're following this thread - can you distinguish between a vista registration and an MCE registration at the server end?  I keep on losing my MCE registrations - every time I register a vista install, it kicks off my oldest registered MCE to sample guide - which is (of course) the HTPC.

Offline reknolp

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: ICETV for Vista
« Reply #16 on: September 12, 2006, 08:37:35 PM »
I'm unable to get the guide working on RC1 (5600) 32-bit. When I first installed RC1 guide set worked fine and downloaded the listings. However, x days later (7??) it tried and couldn't get a subsequent update. Now when I try and config the guide listed there is a error: "Download Error, download incomplete" on the screen after you enter the 0000 postcode.

I'm not sure how to troubleshoot this any further. Is anyone looking into the issue, RC1 is behaving fine, so it would be a shame to have to go back to mce2005...

Cheers.

Offline turbojazz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: ICETV for Vista
« Reply #17 on: September 13, 2006, 10:07:45 AM »
Hi Reknolp,

Have you tried running the Ice Guide MCE setup again while have MCE sitting on the postcode screen?

J

Offline reknolp

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: ICETV for Vista
« Reply #18 on: September 13, 2006, 04:46:59 PM »
Awesome, Thanks TurboJazz that has fixed the issue... for now. Will I again lose the guide after x days (7??) as it is unable to dl subsequent?

Thanks again,
Brendan

Offline turbojazz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: ICETV for Vista
« Reply #19 on: September 20, 2006, 09:25:19 AM »
I've been running it for well over 7 days now and havent lost it.  Fingers crossed!

Offline poedgirl

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: ICETV for Vista
« Reply #20 on: September 20, 2006, 11:02:41 PM »
Every time you want to update the guide data, you need to re-run IceGuide4MCE.exe and go through the wizard with MediaCenter open. Once the wizard is complete, go to Settings > TV > Guide > Get latest guide listings.

Hopefully this is just a pre-release problem and won't require the people here at Ice to change their setup program.

Offline merry74

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: ICETV for Vista
« Reply #21 on: September 28, 2006, 11:03:16 AM »
Using the suggested regedit fix for the 64 bit version, I've worked out a solution that solved my problem of not being able to see the online service and download the latest listings:

* after Media Center downloads the latest settings for the region of Australia ...
* keep Media Center running
* Press with windows key + R to bring up the run dialogue
* Run Regedit
* Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Service\EPG
* Right click on discSvcOverride and choose Modify
* Copy the over-ride link into the clipboard (Ctrl-C). It should be http://iceguide.icetv....
* Right click on discSvc and choose Modify
* Paste the url into the icetv link into the discSvc setting
* in Media Center ... continue with the usual Guide setup process and it should find the latest guide listings.

Also, I've noticed Media Center over-rides these new settings regularly so I've been re-doing it every time I need to download the guide while Media Center is running ... just before I select "Update guide listings" option.

For me, re-running the IceGuide4 installer before updating guide listing doesn't seem to work.

Offline whitford

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: ICETV for Vista
« Reply #22 on: October 08, 2006, 11:09:40 PM »
Any solutions that ICETV going to offer for RC2? - apart from running the exe time, and the above solutions?

Offline bob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: ICETV for Vista
« Reply #23 on: November 05, 2006, 10:50:23 AM »
Hi gang

I'm on Vista RC2 and have tried the trick above (run iceguide.exe as administrator, while MCE is in the background)......but when i enter the postcode in the MCE guide setup, it just seems to get stuck on 'connecting to the internet' - and goes nowhere from that.

I know it is connected to the net because I can go browsing on the net while it is stuck on this message.

Would have anyone have any idea what is going on with this little quirk?

Cheers
Bob

Offline freddyfinn

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: ICETV for Vista
« Reply #24 on: November 06, 2006, 10:27:44 AM »
 believe the only way to fix this issue is for the ice tv server to have a https address.  If you change the reg key to https://ictv** vista doesnt change the key back but of course you still cant get the guide because icetv guide isnt on a https address.

Offline Russell at IceTV

  • Guru
  • *****
  • Posts: 444
    • View Profile
Re: ICETV for Vista
« Reply #25 on: November 06, 2006, 01:20:55 PM »
believe the only way to fix this issue is for the ice tv server to have a https address.  If you change the reg key to https://ictv** vista doesnt change the key back but of course you still cant get the guide because icetv guide isnt on a https address.

Hi there,

Well, this looked pretty promising, so I did some tests.  You can actually get the guide via https by just changing the first part of the registry key from "http://iceguide" to "https://www".  But unfortunately Vista still changes the key back after you do a guide retrieval :(  I think the reason it wasn't changing yours was because it never did a successful fetch with "https://iceguide".

I know we haven't been very vocal on this whole issue lately, but we have been looking into it.  It looks like we may have to have a solution that involves changing the registry key back somehow before a fetch.  Possibly through the PIMP client, at least for those running that program on MCE.  Anyway, thanks for the suggestion, hopefully we'll have a good solution for it soon.  That would've been an easy fix if it had worked :)

Russell

Offline freddyfinn

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: ICETV for Vista
« Reply #26 on: November 06, 2006, 07:58:55 PM »
Makes you wonder why there is an overide key.  Does the overide key kick in if the microsoft guide server can't be found?   ???

Offline Spec8472

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: ICETV for Vista
« Reply #27 on: November 09, 2006, 08:52:02 PM »
Makes you wonder why there is an overide key.  Does the overide key kick in if the microsoft guide server can't be found?   ???

Problem is, the MS Guide Server can be found... it just says "Sorry, no guides for .au"

I'm running RC2 atm (and RTM next week probably) - but I think the solution is to install a service or something that sits there and monitors the registry for any changes to those two keys.

Offline Shane

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 181
  • Vista Premium & Elgato EyeTV User
    • View Profile
    • shasam.net
Re: ICETV for Vista
« Reply #28 on: November 09, 2006, 09:13:45 PM »
Niall over at xpmediacentre.com.au seems to have a solution:

http://www.xpmediacentre.com.au/community/vista-chit-chat/14573-ice-guide-fix-vista-rc2.html

Regards,
Shane.
Shuttle SB83G5M (P4 630 nVidia 6600) running Vista Premium with:
Hauppauge Nova-T 500 MCE Tuner|Ice TV Guide|PIMP|Buffalo LinkStation HD-H160LAN & HD-HG300LAN|Xbox 360 MCE

Offline Russell at IceTV

  • Guru
  • *****
  • Posts: 444
    • View Profile
Re: ICETV for Vista
« Reply #29 on: November 10, 2006, 10:32:23 AM »
Hi guys,

Yep, looks like Niall hit it right on the head.  I've tested it out here and it seems to work great.  I've also added the fix to IceGuide4MCE.exe and released version 1.5 on the Support page of our web site:

http://www.icetv.com.au/support

Please give it a try and let us know how it works.  Hopefully this will take care of the problems in Vista.

Thanks,
Russell


Share via facebook Share via twitter

angry
25-05-20 Toppys started spontaneously rebooting when contacting IceTV server

Started by IanL-S on General Discussions

1 Replies
244 Views
Last post May 26, 2020, 02:37:11 PM
by IanL-S
xx
IceTV Server Issues?

Started by ChrisW on SKIPPA

9 Replies
564 Views
Last post May 21, 2020, 09:41:55 AM
by ChrisW
xx
Same program recorded 8 times on T2 (NOT IceTV issue)

Started by IanL-S on Beyonwiz

12 Replies
574 Views
Last post April 16, 2020, 02:29:07 PM
by MD
sad
Yet more errors in IceTV guide

Started by BazzaG on IceTV EPG Content

5 Replies
236 Views
Last post March 26, 2020, 01:37:52 PM
by BazzaG