Author Topic: Code 13 - Failure attempting to load Code Data  (Read 4650 times)

Offline derekthoms

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Code 13 - Failure attempting to load Code Data
« on: March 13, 2007, 07:20:30 PM »
I need help.
Using Windows Vista Ultimate and the ICE vista agent, following the instructions I was able to get the guide to install and load once.  Ever since I get "Failure Attempting to Download New Guide Data: Code 13".  The PIMP my MCE client seems to work and update successfully but "Update MCE Guide" from PIMP my MCE fails after the MCE tray icon says "downloading guide data 0%" sits on this for a while and then says "An error has occurred and Windows Media Center is unable to download and display updated guide information.  Please try again..."

Anyone with any ideas?

Cheers

Derek

Offline derekthoms

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Code 13 - Failure attempting to load Code Data
« Reply #1 on: March 14, 2007, 01:05:27 PM »
I have since done a clean installation with Vista and PIMP_Vista from scratch and the same thing occurs.

Offline Daniel Hall at IceTV

  • Administrator
  • Guru
  • *****
  • Posts: 1216
    • View Profile
    • IceTV
Re: Code 13 - Failure attempting to load Code Data
« Reply #2 on: March 14, 2007, 01:53:13 PM »
If the codes still match up with the error codes from Windows XP MCE (and it sounds like they will), then this would indicate a network connection issue.

From http://blogs.msdn.com/astebner/articles/490466.aspx:

The text in the event log would be:

Failure attempting to download new Guide data. Please ensure that you are connected to the Internet. If you connect through a LAN, ensure that your proxy or firewall has been properly configured.

And the recommended fix is:

Check internet connection settings. This is generally an issue with the proxy configuration.
Regards,

Daniel.
CTO.

Offline derekthoms

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Code 13 - Failure attempting to load Code Data
« Reply #3 on: March 14, 2007, 03:02:16 PM »
Thanks Daniel.  This was the issue (well it was a page referenced by this one anyway).

http://blogs.msdn.com/astebner/archive/2005/11/23/496503.aspx

My Media PC is behind a Sonicwall firewall and there is a specific issue associated with downloading the guide and the Sonicwall gateway AV.  I had turned gateway AV off briefly as the Sonicwall (rebadged McAfee) gateway AV was false positiving the PIMPmyMCE_Vista.exe as spyware (so I could actually download it) and the initial update must have occurred before I had re-enabled it.  Explaining why it worked once and failed all other times.

Cheers

Derek  :)


Share via facebook Share via twitter

xx
The Code - not a new episode

Started by vader1111 on IceTV EPG Content

1 Replies
520 Views
Last post January 08, 2018, 02:58:18 PM
by Tiphanee
xx
The Frankenstein Code

Started by Garyvx on IceTV EPG Content

1 Replies
567 Views
Last post March 01, 2017, 10:08:32 AM
by Tiphanee
xx
? HTTP response code: 500 from a reload

Started by chopper on General Discussions

4 Replies
1462 Views
Last post June 11, 2016, 02:18:22 AM
by chopper
xx
Incorect Unicode characters in IceTV data

Started by prl on Beyonwiz

3 Replies
1331 Views
Last post March 11, 2016, 08:10:14 PM
by Dave at IceTV