Author Topic: Topfield Freezes  (Read 13824 times)

Offline lmsmith

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Topfield Freezes
« on: November 29, 2010, 04:49:51 PM »
Hi

My Topfield 7100HDPVRt has started to freeze at random but frequent intervals. Particularly annoying when it happens after the machine wakes from sleep to record a programme. The picture freezes, but sound continues to play. Switch it off and on again, and everything is fine.  This ONLY happens when EPG is set to IceTv - change to the FTA guide, and everything is fine (apart from the fact that the FTA EPG as terrible, and I'm paying for the Ice guide).

This seems to have started happening at about the same time I had issues with LCN mapping on selected channels (ie 2 or 3 weeks ago). Got most of it sorted out by factory resets and manual mapping, but I still don't have an IceTV guide on ABC1, and I can't send recordings to Go. Not sure if the 2 problems are linked.........................

Offline AMLagonda

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: Topfield Freezes
« Reply #1 on: November 29, 2010, 05:35:20 PM »
Seems a comon problem, Why cant they tell us if they are trying to fix it?  >:(

Now I have to go out and buy another PVR that is ICE TV compatable  ::)

Vortical

  • Guest
Re: Topfield Freezes
« Reply #2 on: November 30, 2010, 03:34:58 PM »
Seems a comon problem, Why cant they tell us if they are trying to fix it?  >:(

Now I have to go out and buy another PVR that is ICE TV compatable  ::)

Should be fixed

If not let IceTV know as they have found the problem within the EPG Data

http://forum.icetv.com.au/iceforum/topfield-tf7100hdpvrt/28/7100-starts-to-behave-after-disconnecting-wireless-link-to-icttv/2793/msg13830#msg13830

Offline Lisey

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 68
  • Topfield 7100PVRT & iPhone 4
    • View Profile
Re: Topfield Freezes
« Reply #3 on: December 02, 2010, 02:37:55 PM »
jeez overreact much? I hardly think its worth buying a new unit - just be pateint Ice TV are very good with all this, especially when its unit related and therefore not in Ice TVs control.

Offline AMLagonda

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: Topfield Freezes
« Reply #4 on: December 06, 2010, 07:14:38 PM »
I said that because they didnt give us any info that they were even working on the problem!

Not nice when a $600 box doesnt work with ICE TV  :-\

BUT

Its all fixed now (I hope)  ;D I do love my toppy

Offline wally3218

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 79
    • View Profile
Re: Topfield Freezes
« Reply #5 on: December 08, 2010, 02:40:06 PM »
After having my Topfield TF7100 working great for months it's now starting to freeze when using the IceTV guide it does'nt freeze using the free to air EPG.
Also the IceTV guide sometimes doesnt load or just loads one channel's EPG, my timers still get sent thru ok its just the guide I'm having problems with.
All my LCN's are correct and I've reset and cold booted the unit.
Sometimes I get the complete guide back then a hour later it goes empty again the next time it's checked, I'm sure this is a IceTV problem as I have'nt done anything to the Topfield.
I am still using the 20090317 firmware which I never had problems with. Has IceTV changed anything in there EPG which could cause this problem
SONY KLV40S200 - 40 inch S series Bravia LCD TV
SONY DVPNS78H - DVD PLAYER
TOPFIELD TRF 2460
TOPFIELD TF7100PVRT
TOPFIELD TF5000PVRT
WDTV Live Streaming
Billion7300GRA  Windows 7 64bit

Vortical

  • Guest
Re: Topfield Freezes
« Reply #6 on: December 09, 2010, 12:46:21 PM »
There was a problem about a week and a half ago but it's supposed to be fixed and I believe the original problem was only affecting WA subscibers
http://forum.icetv.com.au/iceforum/topfield-tf7100hdpvrt/28/7100-starts-to-behave-after-disconnecting-wireless-link-to-icttv/2793/msg13830#msg13830

If your still having problems now contact IceTV direct.
http://www.icetv.com.au/cgi-bin/webpage.cgi?op=show_contact

Offline IanStir

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Topfield Freezes
« Reply #7 on: December 03, 2013, 10:14:43 PM »
This problem has first appeared for myself tonight 3rd Dec in Vic.  I have a LAN connected TF7100HDPVRt ( no change for about 2years).

Any suggestions Ice tv or topfield welcome.

Offline Topblah

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Topfield Freezes
« Reply #8 on: December 04, 2013, 06:40:47 AM »
Me too- started on the 3rd and the picture freezes but the audio keeps playing. Restarting only works for about two minutes and then it freezes again. I've found turning off icetv EPG fixes it. I've emailed support and we'll see what they say. Another guy with a 7100 posted the same thing on another forum with their 7100. I think icetv has done something from their end which has caused the problem. It coincides with switching off analog tv in nsw, which I doubt is a coincidence.

Offline raymondjpg

  • IceTV Beta
  • Guru
  • *
  • Posts: 511
    • View Profile
Re: Topfield Freezes
« Reply #9 on: December 04, 2013, 07:38:44 AM »
Me too (I think).

Had a failed scheduled recording last night (3 Dec). PVR was still on this morning. i.e. did not shut down to standby after the (failed) recording.
Topfield TF7100HDPVRt, Beyonwiz DP-P2, Beyonwiz T2, Beyonwiz U4, Hauppauge WinTV-HVR-2200, Hauppauge WinTV-MiniStick 01240, Hauppauge WinTV-dualHD (x2)

Offline LaurensMeyer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Topfield Freezes
« Reply #10 on: December 04, 2013, 11:06:01 AM »
Another me too.  Started last night the 3rd.  I thought the whole thing had died.  I removed the harddisk and did a factory reset replaced the disk with a spare and reformated.

Everything started working correctly until I connected to IceTV.  I would say that something has changed with the IceTV feed.

Offline Topblah

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Topfield Freezes
« Reply #11 on: December 04, 2013, 11:32:02 AM »
Have you guys notified support? I've emailed them, but haven't had a reply yet. I'm sure they'll take notice if lots of people report the same issue.

Offline raymondjpg

  • IceTV Beta
  • Guru
  • *
  • Posts: 511
    • View Profile
Re: Topfield Freezes
« Reply #12 on: December 04, 2013, 12:15:06 PM »
Have you guys notified support? I've emailed them, but haven't had a reply yet. I'm sure they'll take notice if lots of people report the same issue.

I have, referring this thread.

No response yet, which may indicate that they are trying to replicate the issue.

Offline coolbaci

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Topfield Freezes
« Reply #13 on: December 04, 2013, 12:27:10 PM »
This just started happing to me in Melbourne (Started around midnight tuesday morning). I've disabled IceTV and its all good, I've emailed support, so we'll see what they say.

Offline craig.baldie

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Topfield Freezes
« Reply #14 on: December 04, 2013, 02:14:24 PM »
Put me down for having an issue as well in Melbourne. Started about 6pm last night (3rd Dec) and similar to others it only seems to happen with ICE selected as the EPG type.

Tried a factory reset but problem still persists.
« Last Edit: December 04, 2013, 03:16:35 PM by craig.baldie »


Share via facebook Share via twitter

xx
Display season and episode numbers on Topfield

Started by icedaddative on Topfield

5 Replies
3444 Views
Last post January 31, 2018, 06:05:56 PM
by DeltaMikeCharlie
thumbup
New user forum for Australian Topfield PVR users

Started by IanL-S on Topfield

2 Replies
2215 Views
Last post September 02, 2016, 05:12:31 PM
by IanL-S
xx
NBN + Topfield

Started by QinQld on General Discussions

3 Replies
1677 Views
Last post August 18, 2016, 08:22:41 PM
by QinQld
xx
Topfield 5000 no longer able to download EPG

Started by GeorgeC on Topfield

2 Replies
1290 Views
Last post June 11, 2016, 07:57:07 PM
by GeorgeC