Author Topic: Renaming Channels in Vista Media Centre gives Interactive a headache  (Read 2416 times)

Offline mmmason

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Hi,

I know this has been asked before but does somebody have an answer for this problem.

In Vista Media Centre I rename some of the channels so the name fits into the guide.  For example "7 HD Digital" gets truncated in the VMC guide so I change it to "7 HD".

Doing this causes an issue for the IceTVInteractive app as it logs getChannelID errors and wont update in either direction - IceTV Server > VMC or VMC > IceTV Server.

The EPG download still works, it is just interactive which has problems.

Given that the name change feature is part of VMC I would have thought the IceTVInteractive app should allow for it.  Obviously, there is a mismatch between the channel names on my VMC box and the IceTV Server when it comes time for the update.

Can I change the channel names in my iceTV account to match those on my VMC box or is there another work around to do what I want?

Thanks,

John.
« Last Edit: July 22, 2009, 12:28:36 AM by mmmason »

Offline OzRob

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 95
    • View Profile
Re: Renaming Channels in Vista Media Centre gives Interactive a headache
« Reply #1 on: July 22, 2009, 01:29:21 PM »
AFAIK you can't rename the channels in VMC and still use Ice Interactive. My understanding is that Interactive only uses the channel name to match recording data between the Ice servers and the PC. So changing this on VMC breaks the connection.

Offline mmmason

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Renaming Channels in Vista Media Centre gives Interactive a headache
« Reply #2 on: July 22, 2009, 03:03:49 PM »
Thanks OzRob,

Thats what I thought, bit of a pain that interactive doesn't allow for this vista functionality.

John.

Offline Dannock7

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Renaming Channels in Vista Media Centre gives Interactive a headache
« Reply #3 on: July 29, 2009, 06:27:52 PM »
Yes this caused the following errors:

Error getting local scheduled program info: The Saddle Club
System.Exception: getChannelID error


getChannelID error
System.Exception: Channel not found matching MCE channel to IceTV:SC (5)
   at IceTV.SchedulerTimerTaskData.getChannelID(Int32 mce_channel_num)


and my interactive would not update the channels where this appeared.

I had changed the name of Southern Cross Ten in Vista to SC and when i changed it back to Southern Cross TEN VIC it worked.

Same for WIN to WIN Television VIC

Maybe we can have an update that shortens these names?

Offline savman

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Renaming Channels in Vista Media Centre gives Interactive a headache
« Reply #4 on: August 07, 2009, 03:47:49 PM »
would it be possible to set personal channel names in interactive in the future? this is a feature id realy like


Share via facebook Share via twitter

xx
Interactive and renaming channels on VMC

Started by savman on Windows Vista Media Center

0 Replies
2201 Views
Last post July 07, 2008, 10:21:58 AM
by savman
xx
What likely problems with renaming channels?

Started by rushN on Windows Vista Media Center

0 Replies
1990 Views
Last post April 24, 2007, 02:31:02 PM
by rushN