Author Topic: Setting a series recording on SBS shows recordings on both SBS ONE and SBS HD  (Read 1895 times)

Offline prl

  • Guru
  • *****
  • Posts: 3180
    • View Profile
I set a series recording for The Treasures of Ancient Greece (ACT Guide, SBS ONE & SBS HD Wed 2 Sept 19:30), with "prefer sd".

The app display showed recordings on both SBS ONE and SBS HD. The Web page (correctly) showed a recording on only SBS ONE.

When I synced the app, it showed the correct single series recording on SBS ONE.

However, apart from this oddity, which I suspect is SBS-specific, setting recordings of the same program on different devices now (version 1.27) seems to work properly. Thanks! :)
Peter
Beyonwiz T4 in-use
Beyonwiz T2, T3 & T4 for testing

Offline Dave at IceTV

  • Guru
  • *****
  • Posts: 1258
    • View Profile
    • IceTV Knowledgebase Articles
The app display showed recordings on both SBS ONE and SBS HD. The Web page (correctly) showed a recording on only SBS ONE.

When I synced the app, it showed the correct single series recording on SBS ONE.

However, apart from this oddity, which I suspect is SBS-specific, setting recordings of the same program on different devices now (version 1.27) seems to work properly. Thanks! :)

Is this a bug on the Android app that you hadn't noticed before 1.27 ?

Did the app show the same thing for that recording on both the T3 and P2?
cheers

Dave
Customer Service

Offline prl

  • Guru
  • *****
  • Posts: 3180
    • View Profile
The app display showed recordings on both SBS ONE and SBS HD. The Web page (correctly) showed a recording on only SBS ONE.

When I synced the app, it showed the correct single series recording on SBS ONE.

However, apart from this oddity, which I suspect is SBS-specific, setting recordings of the same program on different devices now (version 1.27) seems to work properly. Thanks! :)

Is this a bug on the Android app that you hadn't noticed before 1.27 ?
Yes. But that doesn't mean it wasn't there. The first couple of times I tried to set the same recordings on multiple devices, it made such a mess of it I just gave up. The double recording on SBS problem could have easily been there and I just didn't notice it in the mess.

Did the app show the same thing for that recording on both the T3 and P2?
T4 and P2. It certainly did on the T4. I can't recall for the P2, but I just re-tried it just for a recording on the P2 and I got recordings showing for both SBS ONE and SBS HD in the app on a single setting of an SBS series recording recording.

Offline tjcurnow

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 34
    • View Profile
The double-marking has been an issue with the Android app for a while now; I'm not sure what version it started.  It's definitely a problem with SBS HD, in that both SBS HD and SBS ONE show up for a little while as recording.  I think it's actually a wider problem - when you tell it to record anything, the Android app itself puts little red circles next to EVERYTHING that is that program, including all the repeats later in the week, and that's how it shows in My Week (on the Android app itself, but not on the website).  When you come back next time, and the Android app has talked to master control, it's sorted itself out, but it's a little disconcerting in the meantime.

If you're interested in problems with the Android app, another one is that it believes everything is a series, so if you tell it to record something which is a one-off program, it still insists on recording it as a series.

Tim

Offline prl

  • Guru
  • *****
  • Posts: 3180
    • View Profile
It sounds as though the app only has a small part of the logic it needs to correctly mark recordings it adds, and it depends on a sync with IceTV to get it right.


Share via facebook Share via twitter

xx
Account guide settings

Started by simoncasey on IceTV EPG Content

24 Replies
557 Views
Last post June 19, 2019, 05:35:32 PM
by Daniel Hall at IceTV
xx
Plex Setup Instructions - Enhanced Guide setting & frequent program refreshes

Started by Peter_H on Plex

4 Replies
374 Views
Last post April 19, 2019, 06:13:23 PM
by Peter_H
clip
[SOLVED] "Channel could not be opened." error when setting up

Started by DaveQB on MythTV

1 Replies
2518 Views
Last post March 21, 2018, 03:05:00 PM
by DaveQB
xx
Small bug - I think - setting recording network from Most Popular page

Started by mcratt on Beyonwiz

3 Replies
866 Views
Last post October 30, 2017, 10:29:31 AM
by mcratt