Author Topic: Poor remote response  (Read 1001 times)

Offline TimC

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 147
    • View Profile
Poor remote response
« on: September 23, 2017, 10:13:42 PM »
Lately my Skippa's remote response is not so good.
Its a bit like when there is no network. There will be no response at all for a few minutes and then it will work for about thirty seconds , then back to no response for a couple of minutes.

Timers are coming in fine so the network's ok.

Any thoughts?
Toppy, 2400, Toppy 2460, Skippa

Offline IanL-S

  • Guru
  • *****
  • Posts: 973
    • View Profile
    • IceTV SKIPPA wiki
Re: Poor remote response
« Reply #1 on: September 24, 2017, 08:10:40 AM »
I assume you have tried replacing the battaries in the RCU.  :D. It could be that the infrared sensor on the box is fialing, or there is a loose connection between it and the main board. I assume that your have also tried a reset to factory settings and making sure nothing is interfereing with the signal from the RCU (for example phyical impediment, some sort of build-up on the front of the SKIPPA.

Ian
IceTV: 2xTRF-2400 + 2xTF7100HDPVRt + SKIPPA + T2
No IceTV: a few Toppys
Synology NAS
Check out the oztoppy wiki and Topfield Aus Forum for Toppy help
ozSKIPPA wiki coming soon (I hope)

Offline TimC

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 147
    • View Profile
Re: Poor remote response
« Reply #2 on: September 25, 2017, 06:31:21 AM »
Batteries are good. Its very like when there's no network, but the networks good. A restart goes through without getting hung up at the contact IceTV stage.


Offline Daniel Hall at IceTV

  • Administrator
  • Guru
  • *****
  • Posts: 1174
    • View Profile
    • IceTV
Re: Poor remote response
« Reply #3 on: September 25, 2017, 09:08:27 AM »
It does sound like a network related issue, but its probably tied into the issues being discussed at http://forum.icetv.com.au/iceforum/beyonwiz/17/can-not-retrieve-channel-map/5752/

Once that is resolved it should go away.
Regards,

Daniel.
CTO.

Offline ChrisW

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: Poor remote response
« Reply #4 on: September 25, 2017, 10:07:52 AM »
I'm having exactly the same problem, starting about 2-3 weeks ago, as I reported in the thread mentioned above.

I have a backup Skippa for if/when the current one dies. To try and diagnose a hardware fault I tried an alternate power supply, and also swapped over the HDD to the backup.

The problem remained, so by my reckoning that rules out the Skippa hardware.

That just leaves internet/network and failing HDD, the latter of which I suspected the most. I was even making plans on how to copy off the recordings and reformat the disk, which I REALLY didn't want to have to do.

Seeing as yours is the third such Skippa report I'm now satisfied it is an ICETv server issue so I'll stop worrying, and hope for a solution by the ICE team.

Offline Daniel Hall at IceTV

  • Administrator
  • Guru
  • *****
  • Posts: 1174
    • View Profile
    • IceTV
Re: Poor remote response
« Reply #5 on: September 25, 2017, 03:21:52 PM »
The server issues have been resolved, any server related performance issues on Skippa are fixed.

Offline ChrisW

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: Poor remote response
« Reply #6 on: September 25, 2017, 04:00:27 PM »
Thanks Daniel.

Will let you know the result from tonight's viewing.

Offline ChrisW

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: Poor remote response
« Reply #7 on: September 26, 2017, 06:21:07 AM »
After a night's viewing, all back to normal.

Thanks Daniel.

Offline TimC

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 147
    • View Profile
Re: Poor remote response
« Reply #8 on: October 04, 2017, 11:52:55 PM »
I also found my problem.  A combination of a loose network cable (i.e. Intermittent Network connection) and a ASDL Line fault (sometimes running as slow as 0.2 Gbps.  Both at the same time.


Share via facebook Share via twitter

xx
2tune poor reception

Started by kbosward on Humax

2 Replies
1615 Views
Last post April 07, 2018, 09:45:09 PM
by kbosward
xx
Feedback: Poor Experience When Upgrading from a P2 to a T4

Started by mister_bimbo on Beyonwiz

10 Replies
2845 Views
Last post June 29, 2015, 02:31:05 PM
by grampus