Author Topic: Problems With TV Portal  (Read 2224 times)

Offline Tricksy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Problems With TV Portal
« on: August 29, 2014, 12:39:33 PM »
Hi there

Have had problems accessing ABC iView and SBS On Demand via the Humax TV Portal in the past so have not used it much.

I see from other forum posts that others continue having been having trouble with ABC iView.

Last night I tried to watch a program from SBS On Demand via the TV portal but once it got through the initial advertisement it failed to load and the Humax locked up.

Is anything being done to address this issue?  For us the TV Portal is pretty much useless as is. :(

Offline Dave at IceTV

  • Guru
  • *****
  • Posts: 1258
    • View Profile
    • IceTV Knowledgebase Articles
Re: Problems With TV Portal
« Reply #1 on: August 29, 2014, 03:31:19 PM »
Hi Tricksy,

iView has been offline for some PVR brand/models for a week or two (I expect it back very soon) but your other app issues, like SBS On Demand, seem to indicate that you have either an Internet speed/quality issue or a home network issue that is affecting the Humax's ability to reliably download data from the Internet.

If you are using the Humax WiFi dongle on the Humax then try moving the dongle to the Humax PVR's front USB port.

Also see our Humax WiFi troubleshooting guide here:
http://support.icetv.com.au/entries/20383062-Wireless-Troubleshooting-Tips-I-can-t-connect-to-my-wireless-network-or-keep-losing-the-connection
cheers

Dave
Customer Service

Offline Tricksy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Problems With TV Portal
« Reply #2 on: August 29, 2014, 03:46:57 PM »
Thanks Dave.

I am using an Ethernet connection - not Wi-Fi. 

I have other devices connected via Ethernet (eg WDTV Live SMP, Sony Blu Ray Player) that do not have an issue with accessing internet content - the Humax is the only device that doesn't seem to want to do it.

Cheers

Offline wayfarer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Problems With TV Portal
« Reply #3 on: October 04, 2014, 08:13:54 AM »
Just took delivery of my refurbished 7500T and I cannot get TV Portal to work.  When I try it errors and the box becomes unresponsive to the remote control.  I have tried wired and wireless.  I have reset to factory defaults.  The installed firmware is 1.07.00 and when I try to update it says no software found even though there is newer software available.  I'm starting to think my unit is faulty.  Open to any suggestions.

UPDATE:  Upgrading the software to 1.08.22 fixed the networking and TV Portal issue.
« Last Edit: October 05, 2014, 08:37:18 AM by wayfarer »


Share via facebook Share via twitter

xx
SEAL Team & Hawaii Five-O problems with my Beyonwiz

Started by vader1111 on General Discussions

1 Replies
217 Views
Last post June 27, 2019, 04:07:47 PM
by prl
xx
Manual Channel Tuning Problems

Started by Wills13 on General Discussions

0 Replies
252 Views
Last post January 23, 2019, 10:37:23 PM
by Wills13
xx
Image problems in the Android app

Started by prl on Smart Recording on Android

24 Replies
3814 Views
Last post July 06, 2019, 04:06:15 PM
by prl
xx
Recording one-off shows and other problems with Recommendations

Started by prl on Smart Recording on Android

10 Replies
2371 Views
Last post April 29, 2019, 10:30:51 AM
by prl