Author Topic: My HDR-7500T/1TB is miss behaving badly  (Read 2016 times)

Offline dpark

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
My HDR-7500T/1TB is miss behaving badly
« on: April 28, 2014, 03:32:55 PM »
My HDR-7500T/1TB is miss behaving badly.

Its on software 1.08.21 with loader a7.54

On the weekend it was not recording the sound of a program I started to watch part way thru. I stopped the recording and tried to turn the machine on and off to get the sound back. This didnít work and that particular channel (Ch73) remained with no sound. I tried to watch another program recorded several days earlier and everything froze. The remote would not get it off trying to open the media menu. In the end I turned on and off at the main switch on the back. After that the next hour involved lots of on/off trying to get it to start and hold a program. It sometimes showed a channel then other times said Ď no programs currently being broadcast on this channelí then sometimes just locked up. A few more restarts then I gave up for a few hours. I tried again but no luck so I did a reset to factory defaults and then set everything up from scratch. If anything its worse. No recordings will now play or will it stay on the channels for very long. And it cannot record anything. It just seems to be sort of stuck freezing constantly.

Any tips on what to try next?

Darren

Offline swamprat96

  • Guru
  • *****
  • Posts: 236
  • Humax HDR7500T
    • View Profile
Re: My HDR-7500T/1TB is miss behaving badly
« Reply #1 on: April 29, 2014, 08:11:30 AM »
So it has been working fine? It sounds like the tuners have a hardware fault. Its a two year warranty and I'd be sending it back

BTW was it in a well ventilated position? They do get quite warm in operation

Offline dpark

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: My HDR-7500T/1TB is miss behaving badly
« Reply #2 on: April 29, 2014, 02:39:17 PM »
Yes up till sat everything had been working fine. Its is quite well ventilated but just in case I have removed it completely so its on its own now.

Tried again last night. Still no joy. There seems to a massive (as in minutes) lag with every command you send thru on the remote. I did several power off restarts.  I tried swapping the internet connection from LAN to the wifi to try and trigger a change but nothing. All channels work (but with a minute or 2 lag when chosen) and you can program it to record but you cannot play back any media, it just locks up. Even heading into the settings menu everything is very laggy and things donít seem to want to work. Nothing programmed via the web or the app work. I even tried the Humax Remote App, which did work but was just as laggy, and it couldnít play any pre-recorded shows.

Regards

Darren Park

Offline swamprat96

  • Guru
  • *****
  • Posts: 236
  • Humax HDR7500T
    • View Profile
Re: My HDR-7500T/1TB is miss behaving badly
« Reply #3 on: April 29, 2014, 03:06:24 PM »
yep call Humax and send it back. sounds like hardware failing

Offline 359

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: My HDR-7500T/1TB is miss behaving badly
« Reply #4 on: July 14, 2014, 09:10:32 PM »
Hi, did you ever reach what was wrong? Similar issues for my hummy. Cheers


Share via facebook Share via twitter

xx
Mythbusters - not a repeat

Started by vader1111 on IceTV EPG Content

2 Replies
90 Views
Last post August 27, 2019, 10:14:05 AM
by vader1111
xx
SEAL Team & Hawaii Five-O problems with my Beyonwiz

Started by vader1111 on General Discussions

1 Replies
369 Views
Last post June 27, 2019, 04:07:47 PM
by prl
xx
My Kitchen Rules no picture

Started by bowser on IceTV EPG Content

0 Replies
176 Views
Last post April 14, 2019, 06:21:44 PM
by bowser
xx
Solved: The mystery of Wallykazam!

Started by Andrew Smith on General Discussions

7 Replies
581 Views
Last post January 18, 2019, 10:57:44 PM
by prl