Author Topic: NBN + Topfield  (Read 1674 times)

Offline QinQld

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
NBN + Topfield
« on: August 18, 2016, 05:18:56 PM »
Hi

I'm new to forums so forgive my ignorance if I make any forum errors.

I've received my Telstra NBN router and have been advised I need to install it. Am I ok to do so with my Topfield TF7100HD+ and ice?
Cheers
Q

Offline IanL-S

  • Guru
  • *****
  • Posts: 994
    • View Profile
    • IceTV SKIPPA wiki
Re: NBN + Topfield
« Reply #1 on: August 18, 2016, 06:34:45 PM »
What sort of NBN connection, Fibre to Premises, Fibre to the Node or HFS? Not critical which.

I am not yet on NBN, so not sure how things work. It may be nothing more than connecting an Ethernet cable from the NBN Box to the Router. Once the router is installed, you need to connect the Toppy to the Router by Ethernet cable (possibly with an intervening network switch). If you have set up a static IP on the Toppy you may need to change it, but try and see first.

Sometimes there are issues with the location of the NBN access box, and you have to get some Ethernet cabling done so you can install it in the place you wish.

Ian

IceTV: 2xTRF-2400 + 2xTF7100HDPVRt + SKIPPA + T2 + U4
No IceTV: a few Toppys
Synology NAS
Check out the oztoppy wiki and Topfield Aus Forum for Toppy help

Offline Dave at IceTV

  • Guru
  • *****
  • Posts: 1258
    • View Profile
    • IceTV Knowledgebase Articles
Re: NBN + Topfield
« Reply #2 on: August 18, 2016, 07:27:37 PM »
Hi Q,

Whether your NBN connection is Fibre or Fixed Wireless doesn't matter as long the router has either wireless or an Ethernet port to connect the Topfield to.

If you have been using wireless to connect your Topfield to your old router you just need to know what the new NBN router's wireless network name (SSID) and wireless password are. They are usually provided on a small card or on the back or bottom of the router itself.

After setting the Topfield to connect to the new router you will need to check that the Topfield still has IceTV set to Enable.
cheers

Dave
Customer Service

Offline QinQld

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: NBN + Topfield
« Reply #3 on: August 18, 2016, 08:22:41 PM »
Hey Dave,

Glad to see you are still around if you are one of the two Dave's I have chatted to several times on the phone over the years.

Thanks kindly for the response.  I was hoping that was the case for my wireless set up.

Cheers
Q


Share via facebook Share via twitter

xx
The Block on NBN for Tue 28th May

Started by Dave at IceTV on IceTV EPG Content

0 Replies
1025 Views
Last post May 29, 2013, 04:34:08 PM
by Dave at IceTV
xx
GO! and GEM on Nine and NBN

Started by dougie69 on Smart Recording website and General questions

0 Replies
1590 Views
Last post September 24, 2010, 11:40:59 PM
by dougie69
xx
Test Cricket on Nine, WIN, NBN & Imparja

Started by Mitch IceGuide on IceTV EPG Content

0 Replies
1794 Views
Last post November 29, 2009, 01:00:25 AM
by Mitch IceGuide