Author Topic: Problem no sound playing movie from iMac via Beyonwiz  (Read 2332 times)

Offline ozdownunder

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Problem no sound playing movie from iMac via Beyonwiz
« on: May 19, 2011, 09:42:09 PM »
My Beyonwiz DP2 connects no worries with iMac in other room via house wiring and a couple of netcomm boxes. I selected a movie on my iMac HD via the Beyonwiz remote, and it appeared pretty rapidly on the TV screen -- however it played with no sound!  Think it was mpeg4 file. Do I need to convert the icetv recorded TV programs on the iMac to another format for compatibility to play with sound via Beyonwiz to TV?
Thanks for any suggestions

Offline prl

  • Guru
  • *****
  • Posts: 3158
    • View Profile
Re: Problem no sound playing movie from iMac via Beyonwiz
« Reply #1 on: May 19, 2011, 10:26:34 PM »
It's probably a question better asked on the Beyonwiz forum, but anyway there's not enough information to help much. If there's not enough network bandwidth (Ethernet over power and wireless LAN can cause this), you can lose audio. Also low bitrate audio won't play on the Beyonwiz. 44.1 and 48kHz work best.
Peter
Beyonwiz T4 in-use
Beyonwiz T2, T3 & T4 for testing

Offline grampus

  • IceTV Beta
  • Guru
  • *
  • Posts: 350
    • View Profile
Re: Problem no sound playing movie from iMac via Beyonwiz
« Reply #2 on: May 19, 2011, 11:01:37 PM »
My Beyonwiz DP2 connects no worries with iMac in other room via house wiring and a couple of netcomm boxes. I selected a movie on my iMac HD via the Beyonwiz remote, and it appeared pretty rapidly on the TV screen -- however it played with no sound!  Think it was mpeg4 file. Do I need to convert the icetv recorded TV programs on the iMac to another format for compatibility to play with sound via Beyonwiz to TV?
Thanks for any suggestions

As Pri says, better asked on the BW forum.
But as a one liner, re MP4,
I play MP4 from my PC to the BW OK.
BeyonWiz, T3

Offline tonymy01

  • Guru
  • *****
  • Posts: 740
    • View Profile
Re: Problem no sound playing movie from iMac via Beyonwiz
« Reply #3 on: May 20, 2011, 02:44:26 AM »
More than likely you have hdmi and don't have analog audio output enabled, or the mp4 contains aac audio for the sound and you forgot to set this to decode rather than passthru (most amps and tvs won't decode this so u must u decode on the wiz).
Regards
Tony

Beyonwiz DP-S1 & Topfield 5K (using PerlTGD to upload ICE EPG/timers for the 5K, normal ICE interactive for the Wiz).


Share via facebook Share via twitter

xx
SEAL Team & Hawaii Five-O problems with my Beyonwiz

Started by vader1111 on General Discussions

1 Replies
241 Views
Last post June 27, 2019, 04:07:47 PM
by prl
xx
Manual Channel Tuning Problems

Started by Wills13 on General Discussions

0 Replies
258 Views
Last post January 23, 2019, 10:37:23 PM
by Wills13
xx
Image problems in the Android app

Started by prl on Smart Recording on Android

27 Replies
3884 Views
Last post July 19, 2019, 09:20:41 AM
by prl
xx
Is there a problem with IceTV Server - invalid service error messages abound

Started by IanL-S on General Discussions

6 Replies
1643 Views
Last post June 29, 2017, 10:13:26 AM
by JPP